Vücudumuzdaki Yağların Önemi

13-01-2021 11:40
Vücudumuzdaki Yağların Önemi

Vücudumuzdaki Yağların Önemi

 

İnsan bedeni yağ olmadan çalışamaz. Vücudumuz da bazı yağları üretemez ve dışardan almamız gerekir. Bu yağlara da "esansiyel yağ asitleri” adı verilmektedir. En önemli asitler de Omega-3 ve Omega-6 grubudur.

 

Yağlarda Omega-3 ve Omega-6’nın Önemi

 

 

Vücudumuzu enfeksiyonla mücadeleye hazırlamak, kanamaların durmasını ve hücrelerin çoğalmasını sağlamak Omega 6 ‘nın görevlerindendir.

Omega-3 ün görevi ise ağrı kesici, iltihap azaltıcı, kan sulandırıcı ve hücre bölünmesini azaltıcı etkisi ile Omega-6'nın etkilerini dengeye çekmektedir.

 

Birçok hastalıktan korunmak ve hücresel bağışıklığımızı arttırmak için beslenmemizde Omega-3/Omega-6 dengesini korumaya çalışmalıyız.

 

Bu dengenin bozulması; iltihap kaynaklı hastalıklar,
kalp-damar hastalıkları, diyabet ve kanser oluşumuna sebep olabilmektedir.

 

Omega-3 Alımımızı Artırmalıyız!

 

Dünya Omega-3 haritasına baktığımızda, Omega-3 düzeyi ülkemizde en düşük seviyede olduğu görülmektedir.

Bunun yanında hazır gıdalar, pastane ürünleri, kızartmalar da yüksek
Omega-6 içeriğine de sahip ve bunları tüketmekte de cömert bir toplumuz. Dolayısıyla Omega-3 alımımızı arttırmalıyız.

 

Omega-3 yağlarının en güçlü kaynakları öncelikle deniz ürünleridir. Özellikle yağlı balıklarda; uskumru, sardalya, tonbalığı, hamsi,
lüfer ve alabalıklar Omega-3 yönünden çok zengin balıklardır.

 

Omega-3 Takviyesi Neden Gerekli?

 

Haftada 2-3 akşam yağlı bir balık tüketebiliyorsanız takviye ihtiyacınız yoktur demek yanlış bir bilgi olur. Çünkü; 1 kg balık içeriğindeki Omega 3, 1 Kapsül İçeriğindeki Omega 3’e bile denk gelmemektedir. Ayrıca yediğimiz balıkların içerisinde ağır metal oranları fazladır. Takviye edici gıdaların birçok testten geçirilerek, saf Omega 3 içermesi dolayısıyla daha güvenilirdir.

 

Easyfishoil balık yağı Omega 3 oranını büyük ölçekte karşılamaktadır. Hem yetişkin hem de çocuk formu bulunan Easyfishoil’e dilerseniz aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.


https://www.eczaonline.com/arama/easy+fish+oil

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.