Covid-19 için Bağışıklık Güçlendirici Vitaminler ve Mineraller

08-10-2020 14:31
Covid-19 için Bağışıklık Güçlendirici Vitaminler ve Mineraller

BETA GLUKAN

Ekmek mayasından elde edilen, bağışıklık destekleyici en bilinen maddelerden biridir. Çinko ve c vitaminiyle birlikte bakteri ve virüslere karşı vücut direncini arttırarak en güzel kombineyi oluşturur.

Bir çeşit karbonhidrat olan Beta Glukan gıdalar ile ağız yoluyla alındığında yeteri kadar etkili değildir. Bağırsak florası üzerinde faydalı bakterilerin artmasını, yara iyileşmesi ve kan şekerimizin dengelenmesini sağladıkları için kronik rahatsızlığı olan birçok insan Beta Glukanı kullanabilir. Beyaz kan hücrelerini aktive eden Beta Glukan virüs ve bakterilere karşı savaşır ve bağışıklığımızı arttırır.

Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için Günde 100 mg Beta Glukan alınması tavsiye edilir.

Doktorlarımızın uyguladığı tedavilere destek olarak, yine doktorlarımızın önerisi ile Beta Glukan içeren ürünler kullanabilirsiniz.
 
 

 

C VİTAMİNİ


C vitamini hem bakteri ve virüslere; hem de dışardan gelen kimyasal reaksiyonlara ( sigara,güneş ışınları vs.) karşı direnci arttıran ve oksidasyonu azaltan önemli bir vitamindir.

C vitamini emilimi çok önemlidir. Son yapılan çalışmalarda Askorbik asit; suda eriyen vitamin olmaktan öte, Lipo C ; yağda çözünen ve emilimi yüksek olan formunun yanında Ester C ;bağırsakta uzun salınımlı, tüm gün boyunca belli dozlarda yüksek oranda emiliminin gerçekleştiği formlarda bulunmuştur. Covid-19 salgını sürecinde C vitamininin ne kadar önemli olduğu bir kez daha görülmüştür.

Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için Günde en az 1000 mg C vitamini alınması tavsiye edilir. Mümkün olduğu kadar emilimi yüksek olan C vitamini kullanmaya dikkat edelim.Doktorlarımızın uyguladığı tedavilere destek olarak, yine doktorlarımızın önerisi ile C Vitamini içeren ürünler kullanabilirsiniz.

 

 

ÇİNKO

Çinko , vücutta birçok enzimin aktivasyonu için gerekli bir mineraldir. DNA Sentezi, Protein Sentezi ve Karbonhidrat metabolizmasında önemli rol oynar.

Mide şikayetleri, ishal, hazımsızlık, fazla alkol tüketimi, fazla ilaç kullanımı, hamilelik gibi durumlarda çinko eksikliği ortaya çıkar. Çinko eksikliği; iştahta azalma, zayıf bağışıklık, yaraların geç iyileşmesi, saçlarda dökülme, halsizlik, yorgunluk, geç odaklanma gibi birçok belirtilerin sebeplerinden biri olabilir.

Yetişkinler için senede en az 3 ay Günde 15 mg çinko takviyesi tavsiye edilir.Doktorlarımızın uyguladığı tedavilere destek olarak, yine doktorlarımızın önerisi ile Çinko içeren ürünler kullanabilirsiniz.

 

 

D VİTAMİNİ

 

Vücudumuzun güneş ışınlar ile sentezlediği, olmazsa olmaz başta kemikler olmak üzere tüm organizma için gerekli bir vitamindir.

D vitamini yaz aylarında öğlen saatlerinde avuç içleri başta olmak üzere tüm vücuttan güneş ışınları sayesinde sentezlenir. Kış aylarında genelde D vitamini sentezlenmediği için vücuttaki oranı düşmektedir. İdeal D vitamini seviyesi 80 ile 100 ng/ml arasındadır. Bu seviyede tutabilmek için kış aylarında D vitamini takviyesi alınmalıdır.

D vitamini eksikliğinde;
Yetişkinlerin 1000 ünite,
Çocuk ve ergenlerin 600 ünite,
Bebeklerin 400 ünite kullanması tavsiye edilir.

Covid-19 sürecinde yapılan birçok çalışmada D vitamini yüksek olan kişilerin bu enfeksiyonu kolay atlattığı; yoğun bakım sürecindeki birçok hastanın yüksek doz D vitamini ile iyileşme sürecine daha çabuk geçtiği belirtilmiştir.

Sonuç olarak, vücudumuzda kemikler başta olmak üzere tüm organizma için gerekli olan d vitamini bağışıklık içinde elzem bir vitamindir.

Doktorlarımızın uyguladığı tedavilere destek olarak, yine doktorlarımızın önerisi ile D Vitamini içeren ürünler kullanabilirsiniz.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.